Skip to main content

Posts

I consider it as not my day huwhuw

Assalamualaikum dan hai semua

Yes telah lama aku tunggu saat ni, cuti midsem. Cuti dimana rehat jap daripada kesibukan doniya yg tak akan pernah tamat. Selepas struggle dgn exam midsem bagai tak cukup tido. Nak termuntah aku baca. Tak tahu la pro nanti cane. Aku tido pukul 3 pagi semata esok tu nak jawab exam osce 5 stesen. Dan, esok pagi masuk lab, rupanya soalannya macam..... hmmm nak nangis rasa. Lepas tu, result pulak tengah2 exam minggu ni jugak nak keluar. Paling kelakar kan. Check result dlm phone... Allahuu, Aliya.. 'its ok girl, u still hv time to struggle'. Kata hati memujuk si otak yang telah penat struggle. Hati rasa sedih tapi dia tahu otak dah banyak struggle. Takdir tak menyebelahi kali ni, nak buat macam mana kan huwhuw. Lantas tangan memainkan peranan, tepuk dada.. kata 'takpe, kita cuba lagi tau. Jangan sedih!'. Tepuk kepala (perlahan2).. kata 'nice one, cuma work harder k lepas ni!'.

Tapi nice one pru usim dan ummi (kak kn mpp). On point gila…
Recent posts

im a blogger? erkkk!

Assalamualaikum dan hai semua.

hyee guyssss! And tak lupa jugak hye kepada yang sedang bercuti midsem sekarang ni hihi eh tapi ada ke? Sebab ingatkan fpg je yang tengah cuti, yela kitaorang kan uniks+peliks. Orang cuti, kita ke kampus. Orang ke kampus, kita ke kampus lagi. Orang cuti lagi, dan kita masih ke kampus. Orang balik dari cuti... haaaaa, baru la kitaorang start cuti! Ayuhhh ke kl sentral! Ahahahahahaha Sebab tu bila aku cuti, aku malas nak tanya kat group ws sekolah "sapa cuti sekarang? jom jumpaa jom!", sebab aku tau depa semua tengah ada dalam class dengar lecture. Takpayah bazir masa dan tenaga untuk ws depa, check ig story dengan ws story pun dah tau dahhh hmm... apa lagi kita? goyang kaki je la or study hekhekhek ;p. Minggu depan ada 2 paper lagi whoot whott! Sambil2 study.. nak rileks jap, tulis blog hahaha yela laptop dah depan mata.. tangan aku pun dah macam nak menari2 je nak taip. Maka terhasil la post demi post ehehe






Kalau nak tau, aku dah lama dah tulis…

Orientation in usim pandan indah!

Assalamualaikum dan hai semua

Post kali ni sepatutnya diupdate pada awal semester dulu tapi disebabkan kekangan masa dan sedikit kemalasan untuk mencari gambar2... maka beginilah jadinya.

So, this is kind of continuation post for the previous one about the orientation in nilai. But not in nilai anymore, instead we are at pandan indah guyss!! Whoohuuuuu!! We had a very good memories in usim nilai (alaaa rindunyaaa!), but for sure we want to come back to pandan indah 
because this is the place where we belong to and still become our home sweet home (acewahhh ayat!! Haha). Padahal memang kitaorang kena balik pndan indah pun, ni haa orentasi sabtu ahad pastu isnin kelas adehhh otak sila bersedia!

Sedikit throwback sebab rindu,
Skrg ni kalau apa2 sikit yg kena libatkan jalan kaki jauh, mesti kitaorang cakap "takde hal la jalan kaki! tak sia2 masuk unit pengangkutan.." hahahaha






Kitaorang bertolak ke pandan indah dalam pukul 7.30 pagi selepas siap masukkan luggage barang2 semua da…

#introhambar, dentist graduasi youtube, study hafazan

Assalamualaikum dan hai semua

Selamat pagi, selamat tengahari, selamat petang dan selamat malam warga dunia semua! Alhamdulillah masih bersama saya, asyumo97 dalam blog........ 'always a student'!! Wuhuuuuuuuuuhuhuhuhu!! Allahuu apasal la terasa hambar sangat ni? #introhambar Please guyss berikan tepukan gemuruh untuk aku, support la member sikit kehkehkeh.

Anyway act aku malas sebenarnya nak sebut nama blog aku ni. Aku pun taktau macam mana aku boleh dapat nama ni. Why la so nerdy nak mamps nampak sangat dak2 dental yang nerd. Eh tak2, nampak sangat memang dari sekolah dulu dah nerd ahahaha. Bila la nak jadi macam senior dgn junior, cantikssss banget sih. Dah la cantik, bakal dentist pulak tuh. Aku yg tak cantik ni tersepit macam nasi impit yang dihimpit2 tu. Pernah aku berangan angan mat jenin untuk jadi hijabister, masuk class sambil flip shawl tapi fail sebab kedekutz nak keluarkan duit :p Tunggu ah aku jadi dentist, tak agak2 aku beli duckscarves haha
Haihh.. Sebab tu har…

Being a second year dental student

Assalamualaikum dan hi semua

Lama tak update blog guysss! Im back! Sekian lama tau aku tunggu rumah ada wifi, alhamdulillah yes! (sebenarnya dah ada lebih kurang 2 minggu dah.. acah je ni ;p) Walaupun kadang2 line internet ni, dia punya level sama macam siput sedut jugak ergh sabar je aku. Lagi2 bila nak buat benda2 ilmiah jawab tutorial jawab kuiz, punya tunggu nak dekat setengah jam untuk log in masuk goals. Tu baru nak log in masuk tau, belum mula jawab lagi (nangissssss). Lagi satu jam nak habis masa untuk jawab kuiz, "haish tak leh ni, dah la semua orang kata soalan susah" Terus aku ke rumah sebelah hekhekhek. Thanks warga rumah sebelah hihi terutamanya teku, zatil and ciksan!

Tapi bila benda lagha bukak youtube layan lagu sufian suhaimi, bukak ig, bukak facebook.... mak aii laju kemainn. Memang tiptop ah internet masa tu, iwish pun boleh kalah. Kalau aku click je icon ig, terus terbukak.. takde pun loading2. Masa yang paling sesuai untuk stalk crush hahaha (tipu jeee m…

A little bit about orientation usim nilai!

Assalamualaikum and hello everyone

P/s: I wrote this post 2 weeks ago (plus minus) during i was still in nilai

I know it is been a while since I posted the last post in this blog. Kind of busy with first year orientation in usim nilai since I joined the programme as a facilitator. Takde la busy mana sangat pon, haish akak faci ni acah je lebih kehkehkeh!







The orientation is held in nilai for 5 days included with meeting on last monday. After that (on saturday), all of the dental students will be headed to pandan indah included us (aku, cuna, hani, muaz, arep). Then continue with orientation in pandan on saturday and sunday. Pungpangpungpang settle everything, orentasi, angkut barang ke rumah, kemas, check in gv and etc (I will update soon in other post about orientation pandan in sha Allah kalau ngak busy yaa!). Then, class will be started on the next monday with operative techniques (oh em gee what's that!!! ). Ya ampunn ngakk ada cuti dong kayak ginii, aku itu butuh cuti lagi huw…

#HappyBirthday Happy Zatil's Day

Assalamualaikum and hello everyone

One of my aim in this blog is actually to make a post of #HappyBirthday to my families and friends during their birthday. This is kind of appreciation post to them for living in my boring life huuuwwhu. Sometimes I dont have enough money to buy big presents or treats at expensive and cozy restaurants in order to show how I really grateful and appreciate for their appearance in my life. So here is one of another way! hihihiks!
______________________________________________________________________________

#HappyBirthday Zatil Hanani!!

Orang yang duduk sebelah aku dalam class. Orang yang aku akan tercari2 if anything selain saniah or syimah or etc. Orang yang selalu tolong aku. Orang yang aku selalu pi rumah dia pastu tidoq teruih kat sana haha. Antara orang yang paling terrer shoot memanah. Orang yang paling 'prof' dalam class. Orang yang gigih buat kerja. Orang yang kalau dia cerita apa2 mesti buat aku gelak. Orang yang aku akan cerita kat dia…